Met Festival Digital onderzoekt Gents theaterhuis KOPERGIETERY de raakpunten tussen podiumkunsten, technologie en media en laat jullie hiervan proeven aan de hand van (inter)nationale voorstellingen, installaties, workshops en/of beeldende experimenten. In deze inmiddels derde editie focussen we op het fysieke versus het digitale lichaam.

#3  FROM SPACE TO BODY

Technologie wordt steeds meer een instrument om de wereld anders te gaan beleven. Ons brein wordt voortdurend om de tuin geleid. Menselijke ‘apparaten’ als ogen en oren zijn onderhevig aan illusie. Virtuele realiteiten, artificiële intelligentie en immersieve ervaringen gooien onze menselijke kosmos overhoop. Is er nog plaats voor het ‘fysieke’ menselijke lichaam? 

Kan een computer zelf een lichaam scheppen?

Kan je dansen op data?

Kan een algoritme ook bewegen?

Kunnen wij bestaan in een computerchip?

Zijn wij het instrument van technologie of is technologie ons instrument?

Waar ligt de grens tussen de digitale en de fysieke, organische wereld?

 

Tijdens Festival Digital #3 laten we zowel echte mensen als computerdata bewegen, musiceren, dirigeren. Wie houdt het stokje vast?

 

coördinatie festival: Ilja Van Autreve

FOYER VIRTUEL

 

Creëer je eigen avatar en wandel virtueel door de Kopergietery!

Gezellig keuvelen voor/na een voorstelling? Een babbeltje slaan met de artiesten? Even rondkijken in een virtuele expo? Of zelfs blijven hangen tot de after party? In samenwerking met Nerdlab maken we het mogelijk in onze Foyer Virtuel.


Open: 11.02 > 14.02

ENTER FOYER VIRTUEL

Design virtuele Kopergietery:

Lucas Dewulf, Bavo De Kuysscher, Sander van Bellegem in samenwerking met Nerdlab

wix_headerdef.png